Acupunctuur Langeveld
Acupunctuur Langeveld
Acupunctuur Langeveld
Acupunctuur Langeveld

Traditionele Chinese Geneeskunde

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) bestaat al duizenden jaren. Vanuit de oude Chinese natuurfilosofie is de basisgedachte dat ziektes ontstaan doordat de balans in het lichaam verstoord is. Wanneer deze natuurlijke balans weer hersteld kan worden, zal de patiënt volgens deze gedachte weer gezond zijn. Gezondheid is niet alleen maar de afwezigheid van ziekte. De Chinese geneeskunde heeft zich inmiddels al 4000 jaar ongestoord kunnen ontwikkelen. Hierdoor is de ze uitgegroeid tot een waardevol en uitgebreid systeem dat een grote bijdrage kan leveren aan de huidige gezondheidszorg.

De Traditionele Chinese Geneeskunde ziet de mens als geheel en gaat ervan uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Bij een disbalans kunnen er psychosomatische klachten ontstaan, maar ook omgekeerd, somato-psychische klachten. Dus lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit psychische problemen of emoties en psychische problemen kunnen voortkomen uit lichamelijke klachten. Als b.v. een vrouw na een bevalling veel te weinig energie heeft en de bloedcirculatie is niet in orde, dan wordt het hele lichaam te weinig gevoed. Dan zal de ene vrouw een bekkeninstabiliteit kunnen ontwikkelen en de andere vrouw een post-natale depressie. Dit kan dus allebei dezelfde oorzaak hebben.

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig als je kiest voor een behandeling door een TCG-therapeut. We adviseren wel om bij ernstige problemen altijd eerst langs te gaan bij je huisarts.

Wat valt er onder de Traditionele Chinese Geneeskunde:
– Acupunctuur
– Chinese kruiden
– Voedingsleer
– Bewegingsleer
– Massage = Tuina
– Pols- en Longdiagnose

Start typing and press Enter to search