Acupunctuur Langeveld
Acupunctuur Langeveld
Acupunctuur Langeveld
Acupunctuur Langeveld

Dry needling

Dry Needling is ook een behandeling met een acupunctuurnaald. Bij dry needling werk je echter met een naald en bij acupunctuur met meerdere naalden. De behandeling acupunctuur duurt 30 minuten en de duur bij dry needling is minder afhankelijk van het aantal spieren dat geprikt moet worden.

Bij dry needling werk je in het spierstelsel (Triggerpoints) en bij acupunctuur in het energiebaansysteem (meridianen). Je prikt bij dry needling dieper en bij acupunctuur oppervlakkiger. Bij dry needling zie je een spierreflex optreden en bij acupunctuur een rode huid rond de naald. Je probeert bij dry needling de doorbloeding te verbeteren en de spier te ontspannen en bij acupunctuur probeer je de energiestroom te verbeteren.

Wanneer gebruiken wij dry needling en wanneer gebruiken wij acupunctuur: bijvoorbeeld bij hoofdpijn, bij spierspanningshoofdpijn is dry needling zinvol als onderdeel van de totale behandeling omdat het de spieren ontspant en bij migraine is acupunctuur zeer zinvol omdat het de energiestroom reguleert. Met andere woorden vanuit een goede intake en vervolgens een goede diagnostiek bepalen wij welke behandelmethode de voorkeur krijgt.

Start typing and press Enter to search